Home Toepassingen Warmtewerende Glasfolie

Warmtewerende Glasfolie

Glas is van oudsher ontworpen om een barrière te vormen tegen de elementen van buitenaf, zoals wind, regen en sneeuw, terwijl het nog steeds een onbelemmerd zicht op de buitenwereld mogelijk maakt. Echter, wanneer zonlicht, dat bestaat uit warmte, licht en schadelijke UV-stralen, op een onbehandeld raam valt, wordt bijna 90% van die energie door het glas doorgelaten.

Hier komt zonwerende raamfolie om de hoek kijken. Door deze folie op glas aan te brengen, kan bijna 80% van de zonne-energie effectief worden geblokkeerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door speciale kleurstoffen, metalen of geavanceerde nanotechnologie in de folie, die fungeren als een barrière voor zonne-energie. Ze absorberen of reflecteren een aanzienlijk deel van de energie die anders door het glas zou gaan.

Aan de andere kant zijn gemetalliseerde of nanofilms ontworpen om zowel zonne-energie te absorberen als te reflecteren. De warmtewerende glasfolie biedt een veel betere controle over de zon, omdat hun constructie-eigenschappen zowel warmte als licht reguleren om effectief door het glasoppervlak te gaan. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor situaties waarbij het behoud van een comfortabele binnentemperatuur en het verminderen van verblinding door zonlicht van essentieel belang zijn.

Warmtewerende glasfolie heeft daarom de capaciteit om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren, de noodzaak van overmatig gebruik van airconditioning te verminderen en tegelijkertijd te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Het is een innovatieve oplossing die niet alleen helpt om de energiekosten te verlagen, maar ook bijdraagt aan een gezondere en comfortabelere leef- en werkomgeving. Het type folie dat wordt gekozen, hangt af van specifieke behoeften en omstandigheden, en met de juiste toepassing kan warmtewerende glasfolie een waardevolle aanvulling zijn op elk gebouw.

Wat zijn de voordelen van warmtewerende glasfolie?

  •  Met zonwerend glasfolie profiteert u van natuurlijk licht.
  •  Warmtewerende raamfolie is een goede financiële investering. Het helpt om het energieverbruik van een gebouw te verlagen en tegelijkertijd het comfort van de te verbeteren.
  •  Het installeren van zonwerende raamfolie kan verblinding tot 95% verminderen en tot 99% schadelijke UV-stralen blokkeren.
  •  Hoogwaardige zonwerende folies blokkeren schadelijke UV-stralen en verminderen overmatige warmteontwikkeling. Dit resulteerd in een comfortabelere kantooromgeving met minder warmte en schittering.