Home Toepassingen Veiligheids Glasfolie

Veiligheids Glasfolie

De veiligheid van personeel, klanten en waardevolle inboedel staat altijd voorop in elke omgeving. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en daarom is het van essentieel belang om de juiste maatregelen te nemen om ruitbreuk en de gevaren van rondvliegende glasscherven te voorkomen. Dat is waar transparante veiligheids glasfolie in beeld komt, een innovatieve oplossing die in veel sectoren niet meer weg te denken is en zelfs verplicht kan zijn.

Hoe Werkt Veiligheids glasfolie?

Deze functionele raamfolie is samengesteld uit meerdere lagen en heeft als doel om gewoon glas om te vormen tot veiligheidsglas. Bij ruitbreuk houden de lagen de glasscherven bijeen, waardoor de kans op letsel aanzienlijk wordt verminderd. Dit maakt veiligheidsglasfolie van onschatbare waarde, vooral in sectoren zoals winkels, apotheken, de voedselindustrie en kinderdagverblijven, waar veiligheid een topprioriteit is.

Bovendien heeft veiligheids glasfolie nog een ander voordeel: het werkt brandvertragend. Zelfs bij blootstelling aan hoge temperaturen houdt de folie het glas bij elkaar. Hierdoor wordt de verspreiding van brand vertraagd en ontstaat er een extra veiligheidsbarrière. Het kan niet alleen levens redden, maar ook waardevolle tijd bieden voor evacuatie of het blussen van branden.

Een ander interessant aspect van veiligheidsglasfolie is dat veel verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om korting te geven op premies wanneer uw ruiten zijn voorzien van deze speciale glasfolie. Het geeft aan dat het nemen van proactieve stappen om de veiligheid te waarborgen wordt beloond, en tegelijkertijd de totale kosten in de hand kan houden.

Veiligheidsglasfolie wordt aan meestal de binnenkant van de ramen aangebracht, wat betekent dat het niet zichtbaar is voor voorbijgangers. Dit zorgt ervoor dat het de esthetiek van uw gebouw niet aantast en uw personeel een gevoel van veiligheid geeft zonder dat het afbreuk doet aan de uitstraling van uw pand.

Naast de bescherming tegen ongevallen is veiligheidsglasfolie ook een effectieve inbraakvertragende maatregel. Het maakt het inbrekers aanzienlijk moeilijker om toegang te krijgen tot uw gebouw, wat de veiligheid van uw eigendommen en personeel vergroot.

Een ander voordeel van veiligheidsglasfolie is de mogelijkheid om het te combineren met andere folies, zoals privacy- of zonwerende folie. Dit maakt het een multifunctionele oplossing die aan uw specifieke behoeften kan worden aangepast. Bovendien is het financieel veel aantrekkelijker dan het laten aanbrengen van gelaagd glas, waardoor het een kosteneffectieve investering is.

Kortom, veiligheidsglasfolie is een onmisbare toevoeging aan elke omgeving waar veiligheid en bescherming van essentieel belang zijn. Het biedt gemoedsrust, besparingen op verzekeringspremies en, nog belangrijker, een veiligere omgeving voor iedereen. Het is een investering in bescherming, die zichzelf in de loop van de tijd ruimschoots terugbetaalt.